Zateplení pozednice

Reklama

Rubriky:

Reklama
RR radimir radimir @radimir.radimir před 6 měsíci15.11.2023 08:41:16
Zateplení pozednice

Mám na věnci stropní trámy 24 cm, mezi němi a 10 cm pod nima vatu. Cca 30 cm pod trámy je SDK podhled s parozábranou. Stropní trámy jsou obezděné a na nich je pozednice. Z venku je 14 cm EPS, který je vytažený pouze po vrch zdiva, tedy není dotažený až ke střešní folii. Tento prostor a celou pozednici mám v plánu vyplnit vatou. Půda není vytápěna a není tedy mezikrokevní izolace. Vím, že je to komplikované, udělalo se dost chyb při stavbě. Chci se zeptat na toto:
1. Vím, že je tam teď tepelný most přes překlady a přes věnec. Jelikož samozřejmě nestíhám a popravdě při sklonu střechy 20st. je to celkem maras, měl bych na to spěchat do zimy? Hrozí tam opravdu nějaký rosný bod a kondenz stropních trámů / pozednice? Nebo stačí na jaře.

2. Zbyla mi vata 12 cm, je ale už tak 2,5 roku zabalená v roli na půdě, četl jsem, že by se měla snad do půl roku rozbalit, jinak se stlalčí či co. Stačilo by pozednici zateplit tou 12kou? Přehodit přes pozednici až přes venkovní EPS a vevnitř ke stropní izolaci. Více jak 14 cm tam stejně nevejde.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.