Topný žebřík

Rubriky:

Reklama
JV Jarda Veselík @jarda22 před 6 měsíci18.11.2023 09:47:02
Topný žebřík

Dobrý den,

Koupil jsem starší rodinný dům kde byl systém vytápění v kombinaci kotel na dřevoplyn a tepelné čerpadlo. Od začátku jsem řešil problém, že v koupelně netopil topný žebřík - nejvyšší patro. Trubka na přívodu k žebříku byla teplá, ale žebřík samotný ne. Odvzdušnění, výkon oběhového čerpadla, tlak soustavě, max. otevřený přívod i vrat radiatoru, vše v pořádku. Přicházel v úvahu špatný ventil. Dělala se rekonstrukce koupelny, ventil je nový, topný žebřík také, ale problém je stále stejný. Ostatní radiátory v domě hřejí dobře včetně litinových, které vlastně hřejí nejlíp. Vím, že to samozřejmě není ideální systém pro tepelné čerpadlo, kterým nyní vytápím, ale řeším problém proč nehřeje ten jediný žebřík. V úvahu přichází i teplota topné vody kdy nyní vyhřívám na 33° v domě vše v pohodě jen ten jediný žebřík ne. Zároveň je pravdou, že když jsou větší mrazy a ohřívám vodu na vyšší teplotu tak se rozehřeje i ten žebřík, ale moc nerozumím tomu proč nefunguje i teď, když všechno ostatní ano. V současné době drahých energii a topení TČ je žádoucí ohřívat topnou vodu na co nejnižší teplotu. Zřejmě bych to vyřešil tím, že bych ohříval topnou vodu na vyšší teplotu a škrtil ostatní radiátory na termo hlavici, ale to není zdaleka potřebné a ideální.

Děkuji za případné rady, J

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

36 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.