Buderus GB172-24 T50 + bezdrátová regulace Logamatic RC 200 RF

Rubriky:

Reklama
RV Radek Vojta @radek.vojta před 5 měsíci27.11.2023 10:55:35
Buderus GB172-24 T50 + bezdrátová regulace Logamatic RC 200 RF

Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o radu. Jde o nastavení regulace plynového kotle Buderus GB172-24 T50 pomocí bezdrátová regulace Logamatic RC 200 RF.

Vytápí dvoupatrový nízkoenergetický dům o podlahové ploše 184 m2. Vytápění je podlahové. V servisním nastavení kotle lze vodu pro podlahové vytápění ohřívat na min. 30 °C, to je tedy nastaveno. Vnitřní teplotu bychom chtěli ideálně v rozmezí 21-22 °C. Tuto hodnotu tedy mám nastavenou na regulaci, ovšem i po překročení této teploty kotel stále natápí vodu do podlahového topení na 30 °C (a to dokonce i v režimu útlumu, která je nastavena na 16 °C). Hořák kotle je stále zapnutý.

V servisním nastavení kotle jsem zjistil, že bezdrátová regulace permanentně posílá požadavek natápět vodu na 30°C. Prostor se tedy po čase začne přehřívat. Proto jsem si zvykl pouštět v cyklech (12 h vytápění, 12 h vypnutí ohřevu pro podlahové vytápění). Díky akumulaci domu je to únosné, ale nepraktické.

Tento kotel mi navrhl projektant a člověk který mi jej instaloval bohužel nemá s tímto problémem zkušenosti. Proto se obracím pro radu na vás.

Předem děkuji za jakoukoli odpověď nebo radu.

S pozdravem
Radek Vojta

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.