Plynový kotel Panther Condens 12 KKO-A/1 - restarty při započnutí nahřívání vody nebo topení

Rubriky:

Reklama
TP Tomáš Procházka @tomas.prochazka112 před 5 měsíci27.11.2023 21:16:27
Plynový kotel Panther Condens 12 KKO-A/1 - restarty při započnutí nahřívání vody nebo topení

Dobrý den, rád bych poprosil o radu -
mám doma kotel Panther Condens 12 KKO-A/1 s pokojovou regulaci Thermolink P/2 a ekvitermním čidlem a zásobníkem teplé vody Protherm FE 120/6.

Kotel je v domě 9 let. V poslední době pozoruji, že když kotel z nečinnosti přechází do aktivity (buď topení, nebo nahřívání zásobníku) tak spustí čerpadlo a kotel se jakoby restartuje (blikne mu displej a na pokojové Thermolink regulaci se zhasne rozsvítí displej a dojde též k restartu). Opět na kotli spustí čerpadlo a na podruhé už se třeba rozjede.

Když je nečinnost delší (případně nedávno při spuštění po 12ti hodinovém výpadku el. proudu) tak kotel těchto restartů opakoval i několikrát po sobě než spustil.
Přičemž restarty při svém opakování jakoby zkracovaly, při posledním (asi pátem) už jen displej "problikl" a pak už začal běžet ohřev nebo topení.

V diagnostice se žádná chyba neobjevuje.

Prosím poradíte v čem by mohl být problém? Jsem dost laik na elektriku, ale počítal bych, že se takhle může projevovat nějaký špatný kondenzátor, který neunese zátěž když je něco spuštěno a postupně se zahřeje až výkon unese? Předem díky za radu.

Upraveno autorem před 5 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.