Odvětrání koupelny a WC v podkroví

Reklama
ML Martin Liška @martin.liska978 před 5 měsíci29.11.2023 09:40:13
Odvětrání koupelny a WC v podkroví

Dobrý den.
Rekonstruujeme střechu na RD a přemýšlím jak provést odvětrání koupelny a WC v podkroví. Původně jsem měl v úmyslu umístit nad koupelnu (už do "studené půdy") jeden větrací prostup střechou a pomocí nějakého Y kusu k němu připojit i ventilátor z WC. Oba ventilátory budou umístěny na stropě, tedy délka potrubí od ventilátoru k prostupu střechou bude u koupelny cca 1m a u WC 1,5 až 2m. Nyní přemýšlím jestli nebude lepší pro každý ventilátor osadit samostatný prostup. Je to sice dražší, přibyde potenciálně problémový detail ve střeše, ale nebudu muset řešit zpětné klapky a případný zápach z WC do koupelny. Lze říci která z těchto variant je správná?
Dále jsem se chtěl zeptat na odvod kondenzátu. Mám v úmyslu osadit lapač hned za ventilátor. Vývod z lapače udělat do cca 1m dlouhé hadice kterou nechám stočenou na podhledu hned u ventilátoru a zaslepím. Je to takto proveditelné?
Děkuji za odpovědi.
Martin Liška

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.