Ahoj, řeším takový problém. Bydlím v klasické bytovce 2 patra, 4 byty jeden vchod. Než jsem se sem nastěhoval tak bohužel tady došlo k nedohodám ohledně vytápění a každý začal vytápět svůj byt svým způsobem. Což samozřejmě spodní byty začalo znevýhodňovat a začali defacto "zadarmo" vytápět sousedy nad sebou. Já do stávajícího stavu už přišel. Jsem tu cca 8 let, nový soused pode mnou asi 3 roky. No ten to samozřejmě před dvěma roky vyřešil tak, že zateplil strop polystyrenem. Samozřejmě chápu až potud proti tomu nic nemám. Jenže první zimu na to se mě v ložnici začala dělat v rohu u stropu plíseň (obě stěny jsou venkovní). Tak otázka víceméně je jestli to s tím zateplením může mít něco společného, nebo je to jen náhoda, že se to začalo dělat a jak by jste dál postupovali. Rovnou říkám, že od doby co jsem v bytě topím na 20 stupňů (mě to stačí chodím tu normálně v tričku a trenýrkách) , při opuštění to stahuju na 18. Plíseň se tvoří jen a pouze v ložnici, kde je umístěný i termostat.
14 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení