Vlhká štítová zeď na střeše

Rubriky:

Reklama
PB Petr Baudis @pb před 5 měsíci04.12.2023 15:38:20
Vlhká štítová zeď na střeše

Mám střešní byt v 100 let starém činžáku, který vznikl (před 30 lety) přestavbou podkroví, z jedné části střechy se stala plochá terasa a zůstala jen štítová zeď, která trčí mezi terasou a sousední střechou (ta je trochu níž). Zjistil jsem, že zeď každý podzim nárazově zvlhne - je vidět nafouklá omítka, která se loupe, co mne ale trápí víc, že zeď pod terasou pokračuje mojí ložnicí a tam vhlne a plesniví tenhle kus zdi také. (Minulou zimu to byl krátkodobý výskyt, tuhle zimu jsme si všimli v sobotu plesnivého fleku a od té doby na to musíme nonstop foukat teplý vzduch, jakmile vypneme větrák, do pár hodin je zeď zase vlhká. V místnosti je teď vlhkost cca 40-50%.)

Přečetl jsem více příspěvků zde na toto téma, žádný mi ale nepasuje na současnou situaci. Vidím dvě možnosti:
1. Ta štítová zeď je špatně ošetřená a prostě provlhne deštěm a sněhem. Vlastně nevím, jak by takováhle zeď měla být zajištěna, aby nezvlhla, když hodně prší nebo na ní leží a pak taje sníh, a vlhkost "nestékala" zdí dále do domu? Možná je to hloupá otázka...
2. Problém by mohl být, že kondenzuje vlhkost uvnitř trubky stoupačky, někde v té zdi je asi přechod z kovové na plastovou trubku a ten může být špatně udělaný ... než vysekáme díru do zdi v ložnici, rád bych ale tuhle možnost lépe potvrdil nebo vyloučil, zároveň nevím jestli by ta zeď v tom případě vlhla tolik, spíš se mi to nezdá.

Ocením radu, co by mohlo být za další příčiny a co by s tím šlo dělat, případně tip na specialisty v Praze co by mohli pomoci. Díky!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.