Tepelné čerpadlo - zamrzá venkovní jednotka

Reklama
VH Vladislav Hejda @vladislav.hejda před 5 měsíci05.12.2023 20:01:00
Tepelné čerpadlo - zamrzá venkovní jednotka

Zdravím, mám splitovou klimatizaci vzduch-vzduch, kterou využívám v zimě na noční topení a temperaci v době nepřítomnosti. Už třetí rok se stalo, vždy v noci, kdy jsou největší mrazy (kolem -15°C), že venkovní jednotka začne celkem hlasitě vrčet (co přesně zvuk vydává nevím). Kondenzátor je plný námrazy a taktéž na dně tělesa je silná vrstva ledu. Po vypnutí pak venkovní jednotka neustále vydává v pravidelných intervalech jakési slabé zahučení. Po odstranění ledu a opětovném spuštění klimy jednotka stále hlasitě vrčí. Problém vyřeší až teplejší počasí.

Jedna z příčin, co jsem dohledal, by údajně mohl být nedostatečný proud vzduchu. Nad venkovní jednotkou jsem měl udělanou plechovou stříšku proti děšti/sněhu. Tu jsem nyní odstranil (zatím však nevím, jestli to pomůže). Zas tak moc fungování nerozumím, proto by mě zajímalo víc informací - čím by to ještě mohlo být, proč to takhle vrčí, proč to po vypnutí vydává hučení...

Děkuji

Upraveno autorem před 5 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.