Dobrý den,
prosím o radu. Zjistil sem, že v jednom místě v podkroví mám vlhký sádrokarton a začíná to plesnivět. Vyřezal jsem tedy sádrokarton a koukám, že na parozábraně kondenzuje voda a stéká to přes CD profil na sádrokarton. Jedná se o novostavbu, bydlíme tady první rok a toto je první zima kdy se tady topí.
Zateplení mám řešené minerální vatou tl. 180mm mezi krokvemi a 140mm pod krokvemi, na krokvích mám krokvové nástavce na nich přilepenou parozábranu Delta reflex a přišroubované CD profily (parozábrana není v kontaktu s SDK).
Je možné, že stavba není ještě úplně vyschlá, pořídil jsem odvlhčovač a vlhkost se tady pohybuje okolo 60-65%.
Nikde jinde v podkroví jsem vlhkost nenašel. Jaká by mohla být příčina kondenzace? Případně jak to vyřešit?
Děkuji za odpovědi.
Sklon trubky jsem neřešil ale končí s fasádou aby se moc neochlazovala. Důležitá je klapka aby neproudil pomaly vzduch…
před 9 měsíci
dobrý den, když už se bavíme o odtahu par atd. Myslíte že by mohlo takto zhotovené odsávání skrze stěnu stačit nebo…
před 9 měsíci
Na kondenzační límec jsem naštěstí myslel, ale vůbec mě při realizaci nenapadlo, že by se mohlo stát něco takového a…
před 10 měsíci
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení