Měření spotřeby plynu ve dvou bytech

Rubriky:

Reklama
LF Ladislav F @ladislav.f před 5 měsíci12.12.2023 11:42:24
Měření spotřeby plynu ve dvou bytech

Dobrý den,

potřebuji poradit jak měřit spotřebu plynu ve dvou bytech? Jedná se o rodinný dům, kde jeden byt se nachází v přízemí a druhý v podkroví. V přízemním bytě budu dělat rekonstrukci, která bude zahrnovat i nové topení. V domě je klasický plynový kotel umístěný ve sklepě a okruh topení je společný.

Napadlo mě, že by se hned za kotlem rozdělily topné okruhy na dva, jede pro přízemí a druhý pro podkroví. Na každý okruh pak umístit měřidla. Existují měřidla vyloženě na teplo a dalo by se to přepočítat na spotřebu plynu?

Druhá varianta, že by byly dva kotle umístěné vedle sebe a každý kotel by měl svůj topný okruh. Zde by se už požily měřáky umístěné na vstupu plynu do kotlů, takže by se přesně věděla spotřeba. Nevím jestli je možné mít dva kotle a následný odtah do jednoho komína?

Třetí varianta, že by se pouze umístily nějaké měřáky na radiátory v přízemí a pak provést přepočet. Myslím si, že to ale nebude moc přesné.

Předem děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.