Protékající HS portál

Rubriky:

Reklama
PT Petr Toman @petr.toman598 před 5 měsíci14.12.2023 13:16:32
Protékající HS portál

Chystal jsem se na izolaci spodní hrany HS portálu a všiml jsem si, že mně z venkovní strany zatéká do HS portálu, respektive protéká jím voda na podkladní purenitový profil, viz fotky.
Děje se tak hlavně v místě ukončení prahu HS portálu. Na druhém konci bloku HS portálu, kde je jen fixní okno, tak se to děje jen po větších deštích, tedy málo.
Z vnitřní strany už je podlaha, takže toto nelze vysledovat, ale do položení podlahy (cca půl roku od instalace portálu a oken) jsem si z vnitřní strany žádných průsaků nevšiml.
HS portál je usazen do většího bloku velkoformátových oken, všechno jsou to hliníkové profily Heroal.

Zkušebně jsem do rohu prahu na fotce nalil trochu vody, za cca hodinu až dvě byl na purenitovém bloku mokrý flek. Takže evidentně voda protéká prahem/rámem HS portálu.

Samozřejmě jsem toto řešil s dodavatelem, který poslal technika. Ten mně řekl, že voda protéká rámovým profil, jak jsou tam ty tři dírky pro odvod vody. Protéká proto, že profil je tam uříznuta tam to protéká dolů. To mně řekl do telefonu, protože jsem u prohlídky nebyl, a že to dotmelí a mělo být OK. Kdyby ne, mám dát vědět a bude se to řešit dál. Bohužel technik dal trochu silikonu zespod profilu, což logicky ničemu nepomohlo a teče to dál. Takže to ještě s dodavatelem budu dále řešit.
Jinak ještě dodám, že podle mluvy technika jsem měl pocit, že jde o běžnou věc a spíš jsem na to náhodou poukázal a chci to řešit. Neřekl do doslova, spíš jsem měl jen takový pocit z jeho vyjadřování.

Chci se ale ještě trochu nachytřit, tak píšu sem...
Z mého laického pohledu tam zapomněli dát nějaké těsnění, nebo to zatěsnili blbě. Tím místem by do podkladního purenitového profilu podle mně nemělo protékat.
Teď profil z venku nemám zaizolovaný, tak to vždy v pohodě rychle vyschne. Jakmile ale pžřetáhnu přes purenit hydroizolaci, bude tam vlhkost uzavřená, což je blbě.
Pokud je tu tedy někdo znalý problematiky, co si o tom myslíte? Chybí tam nějaké těsnění, nebo je rám blbě spasovaný ...nebo něco ještě jiného...?
Máte někdo podobnou zkušenost, v čem byl problém a jak jste jej případně vyřešili?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.