Zatopení šachty vrtu

Rubriky:

Reklama
LS Luděk Skoupý @ludek.skoupy před 5 měsíci17.12.2023 22:07:53
Zatopení šachty vrtu

Dobrý den. Měl bych dotaz. Před rokem jsme si nechali zřídit vrt na pitnou vodu. Ústí vrtu je zakončeno plastovou šachtou. Firma použila čerpadlo s frekvenčním měničem. Měnič umístila do šachty. Nyní došlo k navýšení spodní vody a k natečečení vody do šachty a k zatopení měniče a jeho zničení. Doufal jsem že bude problém odstraněn v rámci záruky ale firma argumentuje tím že za zničení může živel který nemůže ovlivnit a že si škodu musíme uhradit sami. Volal jsem na jiné firmy kam tento měnič umísťují oni. Shodli se že měnič umísťují dovnitř domu. Do šachty ho umísťují jen v případě že není možné umístění v domě a v takovém případě zákazníka upozorňují že je tu možné toto riziko zatopení. Nás ovšem nikdo neupozornil a není u nás problém umístit měnič do domu. Kdo by měl uhradit škodu? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.