Zdravím Vás, prosil bych o radu, mám pl. kotel Protherm Condens 25kW, ten mi ohřívá vodu v bojleru (80 litrů) a jde do topení (1.NP podlahovka, 2.NP radiátory). Vše funguje, ale z pod bojleru, kde je přívod studené vody z pojišťováku vykapává voda v době, kdy kotel dohřívá vodu v bojleru. Vykape za den třeba 2 litry. Přes manometr jsem zjišťoval tlak v řádu, ten je 4bary, expanzku má kotel + jsem tam dal 25 litrů další expanzku (od bojleru cca. 3 metry daleko). Už jsem zkusil i ten přetlakový ventil dát na 8 barů, ale stejně teče. Už si nevím rady, topenář mi poradil expanzku ještě větší, nebo redukční ventil na tlak na řád. Dům je velký 100m2 na 2 patra. Moc díky za jakoukoliv radu, nápad.
Topenář, ať si někde v soukromí nafackuje.
před 9 měsíci
Pánové, super, moc díky za rychlou a jasnou odpověď, přitom mi to topenář poradil. Takže to předělám celé, ale bude to…
před 9 měsíci
Šlo by vyndat pojistný ventil dát tam koleno a Tkus a pak se zase vrátit do bojleru. Ale bude tam hroznej…
před 9 měsíci
30 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení