Běžná spotřeba energie v novostavbě

Reklama
VH Vladimír Horák @vladimir.horak139 před 4 měsíci02.01.2024 13:15:28
Běžná spotřeba energie v novostavbě

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat (porovnat) spotřebu domu (novostavby) mimo potřeby na vytápění a ohřev TUV. Pravidelně si zapisuji data z elektroměru a hodnoty změřené (vím, že je to odhad) tepelným čerpadlem, které zařizuje vytápění a ohřev TUV. Počítal jsem, že po přestěhování, když máme stejné anebo lepší spotřebiče (lepší účinnost - energetická třída), dostaneme se na +/- stejnou spotřebu, ale jsme mnohem výš - cca 2x. Za listopad máme "ostatní" spotřebu cca 250 kWh, za prosinec pak 330 kWh. Přijde mi to strašně moc, v bytě jsme měli 140 kWh/měsíc - spotřebiče (stejné v domě) pračka, sušička (v domě se používá minimálně), TV, routery a to okolo, PC, trouba, nově indukce, předtím sklokeramika a nově myčka). Plocha je 130 m2, 2 osoby mimo - jen občas HO, ale to asi není úplně relevantní. Ta ostatní spotřeba je cca 45 % celkové spotřeby (těch 55 % pak sežere TČ). Je měření čerpadla tolik nepřesné anebo je ta ostatní spotřeba reálná?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.