Kotel Dakon DUA 24 CT - dvě závady

Rubriky:

Reklama
FM Fox Mulder @fox_mulder před 4 měsíci05.01.2024 17:21:09
Kotel Dakon DUA 24 CT - dvě závady

Dobrý den,

u zmíněného kotle pozoruji dva problémy, o kterých mám v plánu se zmínit servismanovi až přijde na roční revizi, ale rád bych se zeptal i na další názor, coby mohlo být příčinou.

1. problém
-----------------
Během topení občas (není to nijak často, ale děje se to) zhasne plamen asi na cca 2 sekundy, ventilátor běží stále. Po těch 2 sekundách zase cvakne plynový ventil a plamen se zase zapálí.
Byl tady na to servisman, který tvrdil, že v případě, že je dlouhé odkouření (což skutečně máme cca 5 metrů), hádá se tlak s podtlakem a tohle to může způsobovat, a tedy odpojil hadičku u manostatu se vstupem označeným H. Protože se ani po tomto zásahu nic nezměnilo, hadičku jsem připojil zpět jak to má správně být.

Tady na fóru bylo zmíněno, že by to mohlo nejspíš souviset s manostatem, že z nějakého důvodu rozpojí. Tím důvodem, že by mohl být vadný manostat, nebo špatně průchozí či prasklá hadička k manostatu, nebo špatně průchozí v části, kde je připojena hadička na straně ventilátoru. (Nebo ještě něco jiného?)
Mohl bych tedy otevřít spalovací komoru a odpojit a zkontrolovat hadičky a připojení? Váhám s tím, protože si moc netroufám otevřít tu komoru, přeci jen se tam spaluje plyn a do plynové části nechci zasahovat, ač v tu chvíli při vypnutém kotli tam samozřejmě není.

2. problém
-----------------
Občas během topení (nebo na začátku topení) kotel vypne, říkám tomu do do "čekací doby", jako když voda dosáhla nastavené teploty a on čeká až trochu ochladne. Problém je, že této teploty určitě nedosáhla, což vidím na teploměru. Do čekací doby vypne na několik sekund, poté zase zapne jen na několik sekund, a zase vypne do čekací doby na pár sekund a poté zase zapne na několik sekund. Toto se opakuje třeba i 6x, potom už začně topit trvale. Nedělá to pokaždé, ale jen občas, ale asi to nebude správně. Věděl by někdo v čem by i u této závady mohl být problém?

Že bych se případně podíval na cenu nové součástky v případě potřeby výměny u obou závad.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.