Termostat alebo termostaticke hlavice?

Rubriky:

Reklama
KZ Karol Zelnicek @karol.zelnicek před 4 měsíci07.01.2024 12:37:35
Termostat alebo termostaticke hlavice?

Dobry den, potreboval by som poradit s vyberom termostatu vs hlavice. V prvom rade napisem svoju situaciu. Kupil som byt 2 izbovy (58m2), ktory ma vlastny plynovy kotol Buderus Logamax Plus GB072-24K. Su tu tri radiatory, izby + kupelka. Momentalne tu nie je ziadny termostat len termostaticke hlavice.

Kedze s takymto riesenim nemam skusenosti, a nejak som zvyknuty na termostat, ktory podla teploty zapina kotol, tak som aj teraz po nejakom patral. Chcel som uz aj nejaky inteligentny, teda taky, ktory by som vedel ovladat na dialku z mobilu. Tu som sa ale docital plno roznych a nejasnych informacii, dokonca som sa pytal aj cloveka, ktory mi robil reviziu kotlu, ani ten mi velmi nevedel poradit. Vraj termostaty tretich stran nevedia ovladat vykon kotla, a teda ho len spinaju a vzdy ide na 100% vykonu, co nie je optimalne. Niekto tvrdil, ze to je blbost iny, ze nie. Vela info som o tom nenasiel, no pravda bude asi niekde uprostred. Z informacii, ktore som ziskal som vydedukoval, ze vykon kotla je potrebne ovladat, ak je k termostatu pripojeny senzor vonkajsej teploty, ten podla teploty vie nasledne ovladat teplotu vody, ktora ide do radiatorov. Ak tento senzor nemam, tak mi to je zbytocne. Mozno to nie je pravda, a bol by som rad, ak by mi to niekto potvrdil alebo vyvratil.

Moja otazka teraz znie, co je vo vseobecnosti v takej situacii vhodnejsie/efektivnejsie? Nechat si tie hlavice, alebo zohnat nejaky termostat? Poradil by mi niekto? Dakujem.

Upraveno autorem před 4 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.