Vyhledávání
Naše další weby
Dobry den, potreboval by som poradit s vyberom termostatu vs hlavice. V prvom rade napisem svoju situaciu. Kupil som byt 2 izbovy (58m2), ktory ma vlastny plynovy kotol Buderus Logamax Plus GB072-24K. Su tu tri radiatory, izby + kupelka. Momentalne tu nie je ziadny termostat len termostaticke hlavice.
Kedze s takymto riesenim nemam skusenosti, a nejak som zvyknuty na termostat, ktory podla teploty zapina kotol, tak som aj teraz po nejakom patral. Chcel som uz aj nejaky inteligentny, teda taky, ktory by som vedel ovladat na dialku z mobilu. Tu som sa ale docital plno roznych a nejasnych informacii, dokonca som sa pytal aj cloveka, ktory mi robil reviziu kotlu, ani ten mi velmi nevedel poradit. Vraj termostaty tretich stran nevedia ovladat vykon kotla, a teda ho len spinaju a vzdy ide na 100% vykonu, co nie je optimalne. Niekto tvrdil, ze to je blbost iny, ze nie. Vela info som o tom nenasiel, no pravda bude asi niekde uprostred. Z informacii, ktore som ziskal som vydedukoval, ze vykon kotla je potrebne ovladat, ak je k termostatu pripojeny senzor vonkajsej teploty, ten podla teploty vie nasledne ovladat teplotu vody, ktora ide do radiatorov. Ak tento senzor nemam, tak mi to je zbytocne. Mozno to nie je pravda, a bol by som rad, ak by mi to niekto potvrdil alebo vyvratil.
Moja otazka teraz znie, co je vo vseobecnosti v takej situacii vhodnejsie/efektivnejsie? Nechat si tie hlavice, alebo zohnat nejaky termostat? Poradil by mi niekto? Dakujem.
kludne si dajte do UK 45st pripadne pri celodennych mrazoch 48-50 , podla potreby interieroveho komfortu a…
Sdělte typy radiátorů nebo dejte jejich fotky. Žáden kotel nejde uřídit když pokulhává možnost odebrat jeho výkon.…
Odhaduji to na 120 cm x 60 cm. Dejte ještě pohled ze zhora, stačí část. Tam bude vidět buď 2 panely a 1 vlnovcový…
Vy máte k dispozici servisní literaturu. Tam je napsané jak se omezuje výkon vody do topení a na jiném řádku do…
před 9 měsíci
snad viete rozlisit, ci TUV tecie 48 st alebo 80st , to je sakra rozdiel, mozno KK ukazuje akou teplotou nahrieva…
před 9 měsíci
To je taková klasika. Zřejmě se z prostorových důvodů zvolil průtokový ohřev TUV. Jenže to znamená použít kotel s…
před 9 měsíci
24 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení