Místo omítky nalepit obklady, co ale vlhkost?

Rubriky:

Reklama
MG Michal Grom @michal.grom před 3 měsíci15.01.2024 21:06:31
Místo omítky nalepit obklady, co ale vlhkost?

Dobrý den, pokračuji v rekonstrukci a nyní se pouštím do garáže pod mým domem, garáž je asi metr pod úrovní chodníku. Omítky jsou všude v pohodě, jen na jednom místě je takový kruh 60x60cm nafouklé omítky, do které když jsem 5x bouchnul tak odpadla. Viz foto je to zvláštní složení, jako kdyby nějaká písková omítka? Vlhkost tam nikde ale nevidím, je to prostě stářím nebo tam cihly nasákly a proto omítka odpadla? To je prosím první otázka.
Druhá otázka je, jestli mohu po obvodu garáže osekat tuto omítku na cihlu a na ní nahodit na nějaké kvalitnější lepidlo na kachle obklady o formátu 60x30. Mělo by to hezký vzhled, jen se bojím co by to mohlo udělat. Omítky přece jenom dýchají a pokud malá vlhkost ve zdech je - omítkama se to provětrá. Pokud ale na to dám obklady s lepidlem, kompletně to uzavřu. Nemůže se stát, že tím mohu udělat paseku a například nezačnou se mi drolit cihly, nebo odpadávat kachle?
Obklady bych udělal od země asi 2-3 řady, tedy 60-90cm.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.