Propojení žebříku s podlahovým topením

Rubriky:

Reklama
JL Jakub Louda @jakub.louda před 4 měsíci17.01.2024 22:04:13
Propojení žebříku s podlahovým topením

Dobrý den,

mám v koupelně vyvedené 2 PEX 16 mm trubky, které jsou připraveny na propojení s topným žebříkem a právě řeším jakou armaturu dokoupit, aby to vše dobře fungovalo. Aktuálně mám v rozvaděči podlahového topení samostatný vývod pro již zmíněný žebřík, chápu to tedy správně, že nepotřebuji žádné drahé termostatické ventily, ale mohu žebřík připojit na přímo pouze přes nějakou redukci PEX - 1/2? Topný žebřík mám kombinovaný, bude tedy připojený i na elektřinu. Připojení je připravené středové. Rád bych, aby ventil bylo možné případně i uzavřít, pokud by bylo třeba.

Můžete mi prosím někdo poradit, jak se tedy běžně podlahové topení ke kombinovanému žebříku zapojuje? Případně jestli mne navedete, kde správnou armaturu zakoupím? Prakticky všude jsou jen varianty s termostatickou hlavicí, kterou podle mě vůbec nepotřebuji, jelikož voda tam stejně bude max 30 stupňů, ale možná se pletu?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.