Cihlová obestavba ve svahu

Reklama

Rubriky:

Reklama
OH Ondra Hogofogo @ondra.hogofogo před 3 měsíci23.01.2024 14:24:40
Cihlová obestavba ve svahu

Zdravím všechny,
rád bych obestavěl (starší) základovou desku cihlovými nosnými zdmi o půdorysu cca 14 x 12 metrů. "Vnitřní základy" jsou srovnané do roviny a mají půdorys 12 x 10 metrů, nicméně projekt mi umožní prostor obezdít "zvenčí". Zvenčí nebudu zateplovat, potřebuji jen vyhnat stěnu kvůli převýšení na západní straně až do výšky 5,5 m, na východní cca 3 metry. Na nosných zdích budou příhradové vazníky s plechovou krytinou.
Problém mohou být vnější základové pasy vzdálené ani ne metr od těch vnitřních, tak možná bude potřeba je někde propojit...bude to fungovat samostatně bez spojení/ztužení vnitřními pasy, resp. příčkami? A další speciální dotaz :-) Lze založit cihly přímo na nesrovnaný základový pas a stavět tak ve svahu už přímo "od země" seříznutými na způsob ZB?
Za umírněné kritické reakce předem díky;-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.