LTC 141

Reklama
JP Jiri Pic @jiri.pic835 před 4 měsíci27.01.2024 15:58:26
LTC 141

Tak mě docela potrápil LTC 141 má ho zapojený u kotle Ekoscroll 32KW dle návodu. Mám to asi 7 let odešla termostatická patrona, jelikož to bylo na rychlo jako vždy, tak jsem v nejbližším krámě koupil patronu místo 55C 60C. Můj problém se zlepšil ale jenom částečně. V obchodě mě na to jeden pán upozornoval, že oni je nemontují LTC 141,že s tím měli problémy. Co se přihodilo. Mám to zapojené ještě s jedním čerpadlem v okruhu s plovoucí klapkou na zpátečce. To znamená když to nemá dost vody z kotle přisává to zpátečku- výsledek chladnější otopná voda. Jenže já měl kotel natopený. Trvalo to dlouho než to celé začalo fungovat normáně. Zásadní problém je v to tom že LTC aby otevřel potřebuje velký rozdíl teplot mezi výstupem a vsupem do kotle ,a to alespoň 20c jinak neotevře průtok do kotle ale také z kotle. Když tam máte 55C termostat tak topit kolem 75c. V mém případě 80. Termostaty se tam dají dát jakékoliv, ale o snížení průtoku se toho moc nepíše. Já jsem měl nastavený výkon kotle asi 25Kw teplotu 74C . LTC však nebyl schopen pustit do kotle vodu tak aby ochladila kotel ten aby hořel a topení bylo horké.Jinak řečeno celé to fungovalo tak asi 15-18 KW odhadem. Kotel cykloval, topení 40-50C. Výrobce co jsem našel LTC141 má na kotel asi 50KW, ale už moc neuvádí že za ideálních podmínek a vysokého rozdílu teplot. Tak bacha. My jsme to vyřešily tak, že jsme pod ovládací tyčku termostatu udělali stavěcí šroub a o cca 1 mm jsme to přidzvedli. Malinko spadla teplota na termostatu, ale asi se změnila ta křivka průtoku. Asi by stačila pod tyčku dát podložku tak 1mm.
LTC 141 se používá hodně, ale nemyslím si, že je vhodný při topení na nižší teploty. Při nahřátí systému problém, pomalý náběh z kotle se při nižších teplotách nedostane plný výkon.
Kotelníkům zdar.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.