Ekvitermní regulace - Buderus GB172-24 T50 + bezdrátová regulace Logamatic RC 200 RFDobrý den,
měl bych dotaz k ekvitermní regulaci u kotle Buderus GB172-24 T50.
Ke kotli mám připojené venkovní čidlo, v tu chvíli mohu nastavit ekvitermní parametry v nastavení na kotli a kotel dokáže nastavit teplotu vody na výstupu od 20°C.
Ovšem pokud k této soustavě připojím bezdrátovou regulaci Logamatic RC 200 RF (tedy v kotli připojím rádiový modul RFM 200 a k němu připojím bezdrátový regulátor RC 200 RF) a na ni nastavím ekvitermní parametry, v tu chvíli už mi kotel nedovoluje nastavit tyto parametry na kotli a v tom důsledku nastaví teplotu vody na výstupu od 30°C.
V regulaci potom vidím, např. při stávajících teplotách, že požadovaná teplota na zdroji tepla (myšleno na kotli) je nastavena na 30°C a požadovaná teplota na otopném okruhu (tedy dle regulátoru) je 0°C, tedy že není vyžadováno vytápění. Ovšem kotel i přesto upřednostní svých 30°C a začne topit.
Prošel jsem všechna nastavení a možnosti a bohužel jsem neodhalil, co s tím.
Jako jediné možné řešení mě napadá pořídit regulaci RC 300 nebo RC 310, že třeba tyto drátové regulátory dokáží upravit nastavení na kotli. Ovšem je to investice a proto se nejdříve obracím pro radu nebo zkušenosti sem.
Předem proto děkuji za jakýkoli nápad nebo názor.
S pozdravem
Radek Vojta