Ekvitermní regulace - Buderus GB172-24 T50 + bezdrátová regulace Logamatic RC 200 RF

Rubriky:

Reklama
RV Radek Vojta @radek.vojta před 3 měsíci05.02.2024 08:54:05
Ekvitermní regulace - Buderus GB172-24 T50 + bezdrátová regulace Logamatic RC 200 RF

Dobrý den,
měl bych dotaz k ekvitermní regulaci u kotle Buderus GB172-24 T50.

Ke kotli mám připojené venkovní čidlo, v tu chvíli mohu nastavit ekvitermní parametry v nastavení na kotli a kotel dokáže nastavit teplotu vody na výstupu od 20°C.

Ovšem pokud k této soustavě připojím bezdrátovou regulaci Logamatic RC 200 RF (tedy v kotli připojím rádiový modul RFM 200 a k němu připojím bezdrátový regulátor RC 200 RF) a na ni nastavím ekvitermní parametry, v tu chvíli už mi kotel nedovoluje nastavit tyto parametry na kotli a v tom důsledku nastaví teplotu vody na výstupu od 30°C.

V regulaci potom vidím, např. při stávajících teplotách, že požadovaná teplota na zdroji tepla (myšleno na kotli) je nastavena na 30°C a požadovaná teplota na otopném okruhu (tedy dle regulátoru) je 0°C, tedy že není vyžadováno vytápění. Ovšem kotel i přesto upřednostní svých 30°C a začne topit.

Prošel jsem všechna nastavení a možnosti a bohužel jsem neodhalil, co s tím.

Jako jediné možné řešení mě napadá pořídit regulaci RC 300 nebo RC 310, že třeba tyto drátové regulátory dokáží upravit nastavení na kotli. Ovšem je to investice a proto se nejdříve obracím pro radu nebo zkušenosti sem.

Předem proto děkuji za jakýkoli nápad nebo názor.

S pozdravem
Radek Vojta

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.