Plíseň kolem oken, začalo to ale minulý rok. Co s tím?

Rubriky:

Reklama
MG Michal Grom @michal.grom před 2 měsíci12.02.2024 10:53:11
Plíseň kolem oken, začalo to ale minulý rok. Co s tím?

Dobrý den, viz. fotografeie mi začala kolem oken plíseň. Okna jsou plastová, dvojsklo a dělaly se spolu se zateplením asi 14 let zpátky. Nevím, jestli v tu dobu ještě existovaly gumové těsnění kolem oken které se používají při instalaci (slouží na vlhkost kolem pěny). Každopádně když jsem větral celou dobu já tak jsem žádné takové plísně kolem oken neměl. Větral jsem celými okny a silně, nárazově. Přítelkyně větrá jen přes ventilaci (klika nahoru a pootevření okna horní části) a ještě do toho jsem na tuto zimu nestihl vytáhnout síta proti hmyzu (vzduch se sítem a bez je velký rozdíl ve větrání, mnohem méně proudí vzduch). Prosím, je možné že taková plíseň je způsobená špatným větráním, nebo něčím jiným? Začalo to dělat kolem dveří ve špajzu, kde to nikdy nedělalo a tam se ani nikdy nevětralo. Nějaké doporučení jak tomu zabránit? Mám nějaký sprej proti plísním kolem oken, tím to částečně sundám a přemaluji ( ale další rok bude zřejmě to samé ). Za nějaké rady budu moc vděčný. PS. dělá to jen přes zimu, doma topím na cca 22° a vlhkost doma +- 65% přes zimu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

46 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.