Zateplení půdy nad již zatepleným obytným podkrovím

Reklama

Rubriky:

Reklama
FG Flash Gordon @flash.gordon před 2 měsíci16.02.2024 09:07:09
Zateplení půdy nad již zatepleným obytným podkrovím

Mám ytongový dům do písmene T zateplený navíc 10 cm polystyrenu. Dům má dvě patra, klasickou áčkovou střechu. Část šikmin zasahuje do obytného podkroví, zbytek tvoří nízkou půdu. Stropy v obytném podkroví jsou sádrokartonové, s parotěsnou folií a vatou ve dvou vrstvách mezi trámy (cca 25 cm celkem). Uvažuji o dodatečném dodělání vatové tepelné izolace na půdě mezi krokvemi. Ty mají cca 17 cm. Myšlenka je taková, že bych nakoupil 18 cm vatu a tu nastrkal mezi krokve po celé půdě v jedné vrstvě. Jde o cca 70 m2, investice zhruba okolo 10.000,- + práce, což bych si udělal sám. Moje úvaha je, že tím za prvé zateplím půdu, čímž bych docílil toho, že by se tam snížil interval teplot během roku (půdu nevytápím, ale předpokládám, že tepelné ztráty stropní izolací obytného podkroví by zajistili, že by tam nemrzlo, což se aktuálně děje, byť ne nijak výrazně - i při velkých venkovních mrazech jsou tam jen nižší jednotky stupňů pod nulou). Za druhé bych docílil také menších tepelných ztrát z obytného podkroví, protože prostor nad ním by byl jednoduše v zimě teplejší, než je nyní. Na druhou stranu si ale uvědomuji, že tím mohu ovlivnit odvětrávání půdy a možná i jiné vlastnosti domu. Na půdě mám udělanou podlahu z dřevotřískových desek na roštu, tudíž v tuto chvíli je cca 5 cm nad izolací kvůli odvětrávání. Střecha je KM Beta. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.