Přetopení kotle Atmos DC 18s

Rubriky:

Reklama
PN Petr Novotný @petr.novotny416 před 2 měsíci24.02.2024 10:20:56
Přetopení kotle Atmos DC 18s

Dobrý den, máme dvoupodlažní dům, zateplený, nový komín vyvložkovaný, nerez. Rok mám nový kotel ATMOS DC 18 S, k tomu 2 akumulační nádrže 750l, ladomat22. Včera sem běžně topil, tlak na kotli ukazoval něco přes 1 bar, akumulační nádoby byly tak v půlce na horním teploměru to ukazovalo pod 60°C a dole kolem 20°C. Normálně jsem zatopil, kotel v pohodě běžel, topilo to. Teplota na teploměru kotle ukazovala standartních 80°C +- a akumulační nádoby nahoře lehce na 80°C, tak sem tam ještě vložil 2 polena (suché, tvrdé). V baráku jsem ještě pustil topení a po asi 3 hodinách slyším divné zvuky z topení, klepání. Běžím do sklepa a akumulačky stále kolem 80°C, bojler na vodou také kolem 60-70°C, ale teplota na kotli byla přes 120°C a šlo to mimo stupnici. Za kotlem se upouštěl nějaký ventil. Přišlo mi, že z kotle po nějaké době nic nešlo ani do akumulaček nebo do topení, jako by se to cyklilo v kotli. Zkusil jsem v bytě zapnout bezdrátový regulátor topení, aby se voda pustila do trubek topení, ale ani to nic nedělalo. Otočil sem tedy ručně ten servopohon ESBE, ale ani to nic nedělalo a voda nešla do trubek. Po asi půlhodině co sem toto vypozoroval, jsem otočil Spalinovým regulátorem doleva na nulu, chvilku to zarachotilo, barometr začal poskakovat a teplota na kotli rázně klesla, ale ventilátor neběžel, zkusil sem zamáčknout pojistku a nic. Už bylo po půlnoci a neměl sem sílu to řešit, otočil sem ten servopohon na topení ESBE zpět doleva aby to nejelo do baráku. A dnes ráno, teplota na kotli už pod 40°C, ventilátor neběžel, ale jakmile sem zamáčkl pojistku, tak se rozjel. Dokonce pak začal fungovat i ten bezdrátový termostat a otáčel se automaticky. Je to taková záhada co se s tím stalo. Mám se bát, že mi to takto bude přetápět furt nebo se jen včera něco někde zaseklo? Někde se má napouštět voda do kotle, to je ten barometr, co je za kotlem a nemá to klesnout pod 1bar? Nebo se to napouští ještě někde jinde? Ještě jsem si všiml, že ten servopohon ESBE někdy vydává divné zvuky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.