Kombinace dotovaného ohřívání vody (90.000Kč) a plynový kotel Junkers na topení

Rubriky:

Reklama
EP Ervin Posvic @ervin.posvic před 2 měsíci27.02.2024 08:35:21
Kombinace dotovaného ohřívání vody (90.000Kč) a plynový kotel Junkers na topení

Jsem čerstvým majitelem ostrovního řešení ohřívání teplé vody ( 4xFVP 550Wp/ střídač/ bojler Dražice s dvěma tělesy) , který je určen pro seniory. . Po prvních zimních týdnech vidím, že slunce je mocná čarodějka a ohřeje vodu i v tomto počasí. Ohřeje a co? Jsme v domku dva, naučili jsme se šetřit všude, takže stále máme kotel teplé vody k dispozici! Tak 85% času jsou panely odpojeny! K vytápění používám kombi plyn kotel Junkers Ceraclass ZW 24, který jsem již naučil nepřipravovat mi teplou vodu! Rád bych využil ten ostrovní sytém , jeho možnosti , jeho teplou vodu tomu, aby se s spoluúčastnily i na topení. Mám zatím informaci, že by to mohlo být řešeno další akumulační nádobou ( 500 až 700l). Jak by to bylo pospojované a kdo je mi pak schopen takový kombi systém navrhnout?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.