Zvedání betonu v zimě

Rubriky:

Reklama
Tomáš Šťastný @tomas.stastny359 před 8 týdny01.03.2024 18:08:06
Zvedání betonu v zimě

Dobrý den,

v létě jsem prodlužoval terasu k bazénu (který je obezděn ztraceným bedněním, skrz svahovitos terénu). Nový beton je částečně mezi dvouma stěnama ztraceného bednění a částečně na novém bednění "leží" (5cm na bednění, dalších 5cm mimo bednění - tloušťka betonu mezi 10-12cm). V betonu je kari síť 100x100x10 ALE, BLBEC!!! jsem to neprovázal k již hotovému "starému" bednění a tuto zimu se mně tento nový beton vlivem mrazu zvedl o cca 2cm - jak v jedné straně v přechodu mezi starým betonem a novým, tak nad nově vyzděné bednění. (nyní si to zase sedlo zpět)

Prosím o radu - jestli se to dá nějak opravit bez nutnosti vybouchání dír a navrtání roxorů + navázání na kari síť (nějaké kotvy? trny? hroty?)
Pravdou je, že zedník nový beton nedostatečně "zatočil/uhladil" a má nasáká více vody. Pokud beton pořádně zaizoluju a dám dlažbu (tloušťka 30mm), zaspáruju - nevyřeší mi to tento problém?

Prosím o radu jak to mám vyřešit
Díky
Hezký den
Tomáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.