Reseni krizeni trubek pro vyvod k topnemu telesu

Rubriky:

Reklama
ZL Zdenek Lukes @zdenek.lukes629 před 4 týdny26.03.2024 10:24:45
Reseni krizeni trubek pro vyvod k topnemu telesu

Panove, resim nasledujici otazku: chystam se delat topeni v medi (pajene) svepomoci (podle projektu, presneji pouze rozvody, kotelna bude udelana pozdeji odbornikem), trubky musi byt vedeny zdi (podlahou to nelze). Tudiz v mnoha pripadech pujde o dve horizontalni prubezne trubky ve zdi kousek nad podlahou s tim, ze z trubek odbocuje napojeni topneho telesa. Telesa budou pripojena pravouhlou (rohovou) armaturou (napr. https://www.gamashop.cz/rozvody-voda-ply… a tak merene trubky (privod a zpatecka) musi ze zdi "trčet" ve stejne vysce nad podlahou a v prislusne rozteci. To ale znamena, ze jedna z odbocek nich musi krizit druhou trubku, viz obrazek. Jaka jsou mozna reseni? Jak to delaji profici? Koupit oblouk? Nebo spajet "oblouk" se dvou kolen? Jednu trubku vest zdi hloubeji nez druhou?

Predem diky za radu!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.