Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, chystám se na stavbu plotu za bazén. Plot chci mít naprosto neprůhledný. Jako výplň plotových polí jsem zvolil dřevěné palubky orientované svisle. Mám teď na výběr ze dvou druhů palubek. a) smrkové 19 x 150 mm, b) modřínové 15 x 120 mm. Velikost pole bude cca š.180 x v.200 cm, budou použity tři dřevěné příčle nad sebou s roztečí cca 80 cm. Nejvíc by se mi líbil modřín z důvodu životnosti, ale obávám se, zda není 15 mm na venkovní použití již málo a zda se to nebude moc kroutit... palubky budou ošetřené olejovou lazurou.... díky za postřehy. PŠ
Dobrý den, já mám ze dřeva mnoho prvků kolem domu a hlavní vtip je v použití typu lazury. Olejová lazura má tu výhodu,…
před 6 měsíci
Jste evidentně rozhodnutý pro palubky, tak vám to nebudu rozmlouvat. Já mám rád dřevo a mám smrkový zahradní domek,…
před 6 měsíci
Palubky se běžně (i na svislo) používají na obklady štítů, fasád, zahradních domků... ve hnití nevidím riziko. Novým…
před 6 měsíci
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení