spoj mezi dvěma panelovými domy

Rubriky:

Reklama
PN Petr Novotný @petr.novotny747 před 25 dny22.05.2024 09:26:16
spoj mezi dvěma panelovými domy

Dobrý den. Dva panelové domy z r.1980, které stojí přímo vedle sebe. Na jedné straně je mezi nimi ale několikacentimetrová mezera. Zateplení polystyrenem, které proběhlo cca před 15 lety bylo zhotoveno každému domu zvlášť s tím, že mezi domy zůstala opět ta malá nedotažená mezera. Nyní přišel sousední dům s tím, že v horním, patře má byt údajně vlivem prochladlé zdi plíseň v bytě (nevím, kde přesně). Bydlím naopak v přízemí přímo v úrovni terénu. Vlivem tehdy nekvalitní izolace je v bytě zima především od podlahy, nějaká plíseň ze skříní tu při mém nastěhováníá před lety také byla, ale co bydlím, žádný problém s plísní nemám (topím, větrám). Podlahový beton je v mém bytě od té zdi odtrhaný. V sousedním domě mají v těchto prostorách sklepy. Sousední dům přišel s tím, že chtějí ten venkovní styk obou domů vyřešit zateplením (nevím, jakou formou), kdy přes zateplení dají ještě nějakou pružnou izolační pásku. Střechou do mezery mezi domy nezatéká, tam je to pokryté plechy. Mám ale trochu obavu, že to zavření té spáry by mohlo mít nějaké negativní vlivy na můj byt v přízemí. Je lepší to uzavřít, nebo nechat větrat, jako to je doposud? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.