Zateplení stropu verandy

Reklama

Rubriky:

Reklama
MO Martin Osty @martin.osty před 3 měsíci15.02.2024 03:08:46
Zateplení stropu verandy

Dobrý den,
touto cestou bych se rád zeptal na možnost zateplení střechy na Rodinném domě, respektive na verandě domu. Veranda byla postavena společně s domem (rok výstavby 1972). Problém je ale v tom, že zatímco střecha na domě je zateplená, tak ve verandě je "jen" betonový strop a na něm položena střešní krytina (střecha verandy rovná, plochá. Střecha verandy používaná jako balkón) asi gumové pvc. Tepelné ztráty přes verandu jsou v zimě obrovské (ve verandě se nevytopí více jak na 16-17°C), proto hledám možnosti, zda-li by byla možnost položení na betonovou vrstvu nějaké izolace a na ní opět krytina nebo jestli jsou jiné možnost.

Osobně mě jako nejlevnější varianta napadla zateplit strop zevnitř. Že bych nalepil cca 150-180mm polystyrenu na strop a na to sdk podhledy, jediné, co by mě odradilo, tak to, že by byla výška stropu poté cca 200-205cm.

Druhá varianta mě napadla místo polystyrenu použít PIR desky, které, jak jsem se dočetl, mají nižší propstnost tepla oproti polystyrenu a také, že není potřeba dávat tak silnou vrstvu. Nikde jsem se, ale nedočetl jaký je poměr k polysyrenu? Tedy když použiju např. 180mm polystyren, tak jaká tloušťka PIR desky má stejné "vlastnosti" jako zmíněná tloušťka polystyrenu?

Ještě jsem zapomněl zmínit velikost verandy cca 55m2

Děkuji za případnou odpověd

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.