Dobrý den, rád bych poprosil o radu.
Mám plastová okna v dekoru třešeň a rád bych si nyní pořídil ve stejném dekoru i garážová vrata. Měly být včetně integrovaných dvířek.
Nabídky mám od firmy Kružík a dále pak od firmy Hörmann.
Firma Kružík je o něco málo levnější a umí dekor třešeň, firma
Hörmann má být ale údajně kvalitnější , nemá však dekor třešeň.
Umí pouze pár dřevodekorů a jinak vše stříkají v barvách RAL.
Má někdo zkušenost s kvalitou a spolehlivostí vrat od obou firem ?
Do kterých vrat jít ?
Dík A.K.
Pár vrat jsem viděl , ale tato vada je pro mě novinkou .Všechna vrata jsou zvenčí těsněna svislým těsněním , které…
před 6 roky
Dobrý den, reklamaci tohoto typu jsme řešili v celé historii firmy pouze jednu jedinou a to v letošním roce ve…
před 7 roky
Pane Valenta, vaše vrata jsem si objednával na základě toho, že jste česká firma s dlouholetou tradicí. Ale ve finále…
před 7 roky
33 odpovědí
Zobrazit všechny reakceLOMAX prodává vědomě vrata s konstruční vadou POZOR !!!!
Sekční garážová vrata LOMAX delta mají konstrukční vadu. Lomax přešel na výrobu svých sekčních profilů. Po namontování vrat jsou na okrajích všech sekcí otvory cca 8 ks 1 x 1 cm kterými do baráže fouká vítr a v zimě namzrá kování když rožnete v garáži vydíte světlo venku na okraji lamel. Lomax o této skutečnosti ví ale neřekne vám to. Zkoušeli to utěsnit ale těsnění vypadávalo. Pokud vrata s dírami nechcete což zjistíte až při montáži tak vám je odmontují ale vrátí vám o 10 tis méně neboť vrata byli dělané na zakázku. Dodávají vrata s dírami tak si dejte bacha od koho si vrata koupíte. Žádná jiná vrata na českém trhu díry na konci namel nemají.
Stará garážová vrata Lomax tuto závadu nemají.
MM Michal Mytys @michal.mytysOficiální stanovisko LOMAX:
Dobrý den, pane Mytysi, alias pane Emile Novotný alias…
Společnost LOMAX letos oslavila 25 let na trhu. Jsme jednička ve výrobě garážových vrat v ČR, která si zakládá na kvalitě a spolehlivosti svých výrobků.
Vámi popisované konstrukční vady jsou nesmysl. Pokud by naše vrata byla špatná, neměli bychom statisíce spokojených zákazníků, kteří nás dále doporučují.
Vaše lži, které šíříte i v jiných fórech a článcích na internetu, záměrně poškozují jméno naší společnosti a může se jednat o protiprávní jednání.
Vyzýváme Vás veřejně k zanechání této činnosti.
LOMAX
tento příspěvek byl redakcí odstraněn
To nemám, ale jelikož určitě budeš chtít s pohonem tak doporučuji somfy... Máme od nich venkovní žaluzie a dělají i vrata tak se na to můžeš mrknout...
Poznámka redakce: děkujeme, že jste odpověděli na dotaz diskutujícímu, avšak pravidla fóra TZB-info neumožňují v příspěvcích uvádět reklamu. Příspěvek byl proto zkrácen administrátorem diskuze. Pokud chcete na svůj výrobek nebo službu upozornit na stránkách TZB-info, můžete si vložit krátkou zprávu (zde: https://www.tzb-info.cz/t.py?t=3&a=4 ) a následně na ni v diskuzi odkázat.
Naše firma dodává a montuje již 22 let garážová vrata Novoferm. Výrobce Eurooken provede na námi dodaná garážová vrata povrchovou úpravu stejnou jako má zákazník okna a teprve potom vrata montujeme. Tím má zákazník i okna ve stejné povrchové úpravě.
V případě Vašeho zájmu nás můžete kontaktovat.
Jan Poslušný PEJA - BAU spol. s r.o.
Nemám sice žádné zkušenosti s výběrovým řízením na garážová vrata, ale jedna věc je pořizovací cena a druhá záruční a pozáruční servis. V žádném případě nemohu doporučit firmu Olymps Door. Neplní smluvní ujednání, neplní ústní dohody, některé náhradní díly mají dodací lhůtu několik měsíců. Jsme bytový dům z garáží zhruba pro 40 aut, když jsme naposledy oznámili závadu, v Olymps-Door nám sdělili, že se na to přijedou podívat nejdříve za 14dní a to přesto, že vrata nešla otevřít ani mechanicky (ve smlouvě máme uvedeno, že mají přijet do 24hod.), nahlásili jsme jim co je rozbité a co přesně se má objednat - když po více než týdnu technik dorazil, žádný náhradní díl s sebou neměl a díl nebyl ani skladem... Bohužel se nejedná o první případ, i v minulosti jsme měli stejné problémy a mají/měli ho i sousední bytové domy. M.P.
MP Martin Pospíšil @martin.pospisil289Sežeňte fakturu na deset aut z půjčovny po dobu šesti dní, lípněte k tomu smlouvu o servisu a potvrzení o nahlášení závady a pošlete jim to doporučeně k proplacení.
Tak i ja uz jsem si prosel celym vyberovym rizenim na garazova vrata...
Chteli jsme bud dekor dreva dle oken nebo RAL 7016 ke strese. Povrch ne hladky, ale ne woodrain, ten se nam moc nelibi. Ten posledni pozadavek nejspis rozhodl, protoze jine povrchy moc firem nenabizi.
Ve vyberu byly firmy:
Hormann, Trido, Normstahl, Lomax, Rollo
Olymp Doors ani nereagovali na zadost o cenovou nabidku...
Vitezem se nakonec staly vrata Normstahl - typ G60 Style, povrch briliant (takovy dulky jako golfovy micek), barva RAL 7016, dva ovladace, doprava, montaz a to vse za 28300,- vc. DPH.
Neberte to prosim jako reklamu, nemam s firmou ani jakymkoliv jejich prodejcem zadny vztah, ale kdyz jsem ja hledal vrata a doporuceni, takovahle informace by mi pomohla minimalne v nasmerovani.
P.S. Nikdy se nebojte rict si o slevu, u me to taky vyslo, ikdyz jen 1000,- :-) Nicmene puvodni nabidky vsech firem byly kolem 35...
My jsme kupovali garážová vrata Tor master máme rolovací a fungují bez problémů, určitě doporučuju
Nechal jsem si namontovat před měsícem vrata Trido v dekoru třešen hladké š 4,8 x v 2,8 stejné jako okna Rehau je to naprosto stejné.Práce provedena na 100 %.Spokojenost.
Dobrý den. Potřebuji garážová vrata do novostavby RD a známí mi doporučil vrata ALUTECH od firmy TECHNOPARK. On sám je má už rok v České Lípě namontované a je spokojen. Vrata mají sílu sekcí 45mm, takže i izolační vlastnosti jsou prý super. Má někdo zkušenosti? Dík.
DK Daniel Kovařík @daniel.kovarikMám je namontované zhruba měsíc jsem spokojeny a cenově vyšli taky skvěle.
Mám měsíc namontovaná garážová vrata od LOMAXu a mám následující postřehy. Po velkém zvažování jaká vrata jestli sekční tj. ty co se otevírají nahoru nebo posuvná sekční co se otevírají do boku jsem nakonec zvolil ty do boku. Finančně je to sice výrazně dražší řešení ale při každém průchodu si plácám uznale po zádech že to bylo dobré rozhodnutí. Pokud máte garáž skutečně jen pro auto, který tam jen jednoduše dáte a odcházíte pryč tak si dejte normálně otevírané nahoru to je OK. Pokud ale chcete mít multifunkční garáž třeba s dílnou, mít tam uskladněná kola, sekačku apod. tak doporučuji boční posuvná která umožní průchod bez toho aby se to celý muselo otvírat naplno. Ta výhoda je obrovská - nemusím čekat než vyjede celá roleta nahoru když potřebuji jen rychle projít ven. Krásně si je otevřu (tlačítko zevnitř garáže) třeba jen 80 cm a projdu a nechám si je pootevřené. Nemusím mít otevřená celá vrata a ukazovat sousedům ten bordel co mám v garáži. O kompletně vyvětraném teple v zimním období u plně otevřených vratech ani nemluvě.
Řešení s integrovanými dveřmi sice taky není špatné ale mě by vadilo překračovat a jezdit s kolama přes ten práh co tam zůstane dole (někteří výrobci ho mají dost vysoký). Navíc integrované dveře znamenají další hrubý zásah do těsnosti garážových vratí a další škvíry kterýma bude táhnout. Navíc integrované dveře jsou vsazeny v rámu který je buď hliníkový nebo v RAL barvě takže na dekory dřeva můžete rovnou zapomenout. Nevypadá to bůhví jak - spíš jako průmyslová vrata než garáž RD. Integrované dveře také nelze dát úplně ke kraji garážových vrat.
Já jsem sladil dekor garážovek a oken s dveřma perfektně - obojí má dekor ořech. Oba výrobci používají shodného dodavatele fólií (Sulko a Lomax) takže výsledek je dokonalý.
P2 Pavel 2005 @pavel.2005026nebylo by foto?
diky za praxi.
Dobrý den,
vzhledově vypadají všechna vrata skoro stějně, liší se technickými detaily, jako je kování vrat, těsnění, pružiny s počtem cyklů otevření a zavření, barevnými možnostmi provedení a používanými pohony.
Firma Hörmann je známý evropský výrobce, ale má dlouhé dodací doby, drahé náhradní díly a má málo dekorů dřeva.
Kružík je český výrobce, umí více dekorů dřeva, ale pouze na jeden typ panelu vrat.
Ještě zde existuje dlouho firma Trido s.r.o., která je velmi známá jako výrobce garážových vrat. V sortimentu má velkou škálu dekorů dřeva a navíc je dělá na 5 typech panelů.
Dobrý den, mám objednané vrata od Rollo, měly by je namontovat do cca 1 týdne. Kdyby byla možná fotka jak požadoval kolega prosím o zveřenění, protože o tomto problému samozřejmě výrobce mlčí a chtěl bych to vyřešit hned na místě s výrobcem děkuji
Zdravim,
overte si u Kruzika, jak tesne a presne uzavira lamely do sebe na bocich v mistech kde se vrata po zavreni pritlaci na tesneni. Jestli mezi 2 lamelami a tesnenim nevznika mezera a tuziz "cista dira do garaze". Hormann to ma vyreseno. U Kruzika nevim ale z ostatnich "ceskych" vrat kdy jsem zkoumal asi 10 firem to mel vyroseno pouze Lomax. Samozrejme jsem se o tomto problemu dozvedel az pozde kdyz uz jsem mel moje vrata namontovane a reklamaci mi neuznali.
PS Petr Siba @petr.sibaNemate nahodou informace o tom, kdo vyrabi Lomaxum vrata? Ja totiz slysel, ze vyrobce je Rollo (ktery uz si je i sam prodava)...cimz by bylo jasne, ze i Rolle ma tento problem vyresen.
Diky
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.