kotvení a lepení PUR izolace na stěny

Reklama

Rubriky:

Reklama
RL Radek Lamich @radek.lamich421 před 12 roky25.08.2011 07:19:00
kotvení a lepení PUR izolace na stěny

Dobrý den,
právě nás čeká zateplování domečku deskami z PUR pěny a mám několik dotazů. Původně jsme nechtěli kotvit vůbec, což jsem po pročtení různých diskuzí a vyslechnutí pár názorů zamítnul. Takže bych se rád zeptal, jaký systém pro zateplení doporučujete. Máme PUR pěnu tloušťky 20 cm v rozměrech panelů cca 1,1m x 6 m. Moje dotazy jsou:
1. je potřeba panely nařezat řekněme na 1,1x0,5m desky, aby následně dilatovaly (názor jednoho odborníka, se kterým jsem mluvil) a nevznikaly praskliny nebo lepit celé panely najednou?
2. jaké lepidlo použít pro lepení (původně jsem chtěl PUR pěnu, ale s tím nemají moji zedníci při lepení zkušenost, takže radši použiji klasické lepsidlo - ale všude píší pouze k lepení EPS, tak mám obavy z lepení PUR - oprávněně?)
3. Hmoždinky - předpokládám s kovovým trnem a délkou 28-30 cm?

Lepit se bude na zeď z broušených porothermů tloušťky 30cm

Díky za rady
Radek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.