Větrání koupelna,WC - odpovědnost

Rubriky:

Reklama
DC David Charouz @david.charouz před 12 roky13.03.2012 15:29:00
Větrání koupelna,WC - odpovědnost

Dobry den, chtel bych pozadat o radu ohledne odvetravani WC, koupelny.
Jde o to, ze se u nas v panelaku udelalo nove odvetravani prave techto prostor. V panelaku ma vetsinu druzstvo, mensi cast jsou vlastnici.
Puvodni funkcni odveravani se spoustelo spinacem a zapnulo na urcitou dobu nejaky vetrak na strese, ktery vytahl vlhkost a pripadne smrad. Udajne byla draha udrzba a provoz a nahradilo se novym.
Nyni, kdyz mame nove, levne, ekologicke a bezudrzbove reseni, ktere se nespousti manualne, ale samo to diky vetru ci cemu kontinualne odsava vzduch z WC a koupelny, tedy i v zime a kdyz to nepotrebuji (= po cely rok odebira teplo z bytu), Tak se mi v koupelne zacina rozrustat plisen. Cca 1x za 2mesice je potreba plisen odstranovat.

Dalsi problem je to, ze kdyz si soused zakouri na zachode, tak to mam v celem byte.

Bylo mi doporuceno, at si namontuju svuj pridavny vetrak, uz mi ale nerekli kam (mozna na prilbu na kolo) - prijde mi to jako uplne zcestne reseni.

Z meho pohledu nekdo vzal me penize a nejenze je vyhodil z okna, ale jeste se me pokousi pripravit o zdravi tim, ze vdechuji plisne v koupelne.

Muzu neco udelat, aby byla zjednana naprava?
Existuji nejake normy, ktere musi byt splneny (doporucujici normy jsou sice hezke, ale o ne se nemohu oprit).
Jak byste tuto situaci resili?

Diky za kazdy nazor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.