Obestavba krbu s průduchy přes zeď

Rubriky:

MN Martin Novák @martin.novak358 před 11 roky04.12.2012 13:32:00
Obestavba krbu s průduchy přes zeď

Dobrý den,

1)
řeším teplovzdušnou část krbové vložky s teplovodním výměníkem. Konkrétně typ Romotop KV025W01. Má celkový výkon 5-18kW a z toho 3.5-13kW do vody. Do vzduchu tedy zbývá 1.5-5kW. Místnost,kde bude umístěna má cca. 30m2. Chtěl bych využít sálavou část vložky a odvést teplo z obestavby do kuchyně a chodby, které jsou za zdí, u které bude krb stát. Viz. obrázek. V čele obestavby by nebyly průduchy pro výstup konvenčního vzduchu, ale byly by ve stěně a ústily by do sousedících místností. Co vy na to? Zeď má 30cm, plná cihla.

2) řeším přívod externího vzduchu. Chtěl bych využít sousedící sklepní prostor. Přívod by se dal přivést přímo ze sklepa. Jsou tam dvě okna 60x50cm. Jen jedna otázka. Vložka spotřebuje při hodinové dávce paliva 4kg 30m3 vzduchu. Sklep má 35m3. Tzn. že za hodinu plného výkonu spotřebuje vložka objem vzduchu celého sklepa. Za hodinu se tedy vymění všechen vzduch ve sklepě za nový - venkovní, ale také chladný vzduch. Ptám se tedy - nebude problém s teplotou ve sklepě? Nebude pak promrzat? Obě okna budou muset být neustále otevřená na ventilačku (minimálně).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.