Nadměrná spotřeba plynu na TUV?

Rubriky:

Reklama
RK Roman Kříž @roman.kriz před 11 roky11.05.2013 13:11:00
Nadměrná spotřeba plynu na TUV?

Dobrý den,
prosím Vás o radu ohledně spotřeby plynu na ohřev TUV. Máme doma stacionární plynový ohřívač John Wood 402 S NA s objemem 150l (příkon 9,4 kW), v září jsem na něm nechal vyměnit plynový regulační ventil, protože v podstatě neohříval vodu. Za měsíc od výměny spotřeboval 74 m3 plynu, nastavený na podle manuálu optimální 3. stupeň (cca 60 stupňů). Za poslední měsíc, kdy jsem asi před 14 dny snížil teplotu na 2.stupeň (cca 50 stupňů), paradoxně ale spotřeboval 99 m3, při stále stejné spotřebě teplé vody pohybující se kolem 3,3 - 3,5 m3 za měsíc (několikrát týdně sprchování, umytí nádobí, rukou, vaření..). Bohužel neznám spotřebu za říjen až březen, protože plynem i topíme.
Zajímalo by mě zda je spotřeba taková jaká by měla být, nikde jsem totiž nenašel nějakou průměrnou spotřebu pro tento nebo podobný ohřívač co tady mám.Co jsem narazil na pár příspěvků, tak lidé psali spotřebu 0,8 - 1 m3 /den (4 členné rodiny). Ikdyž uvádějí kondenzační ohřívače a menší zásobníky, mají 3x menší spotřebu a to se mi zdá opravdu velký rozdíl a pořád mi to vrtá hlavou, tak se ptám na Váš názor.
Bydlíme tady přibližně rok a předtím byl ohřívač téměř pořád vypnutý, jelikož tady po většinou nikdo nebyl, proto nemůžu porovnat dřívější spotřebu s dnešní.
Doufám, že je to srozumitelně napsané, případně vyjasním.
Děkuji za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.