novostavba (ne)zatepleni základů

Rubriky:

Reklama
RZ Richard Zaha @richard.zaha před 9 roky11.12.2014 14:03:00
novostavba (ne)zatepleni základů

Dobrý den,

v letě 2014 jsem zakoupil novostavbu bungalovu s rovnou strechou.
Vše se zdálo být v pořádku až na podzim zvýšená vlhkost a nabytí plovoucích podlah.
Udělána sonda hydroizolace základů. Zjištěna nedostatečná hydroizolace a nedostatečná tepelná izolace (dle projektu má být XPS 60cm do hloubky- ve skutečnosti bylo jen 30cm). Další info viz přiložený detail.
Z přední části (s balkonovými dveřmi) předělána hydroizolace a nová tepelná izolace bednících dílců. XPS 5cm - takže je zde schod cca 2 cm před obklad, ale je to schované v kačirku. Nad úroveň terenu je viděn jen obklad. Vlhkost - kritického pokoje po zásahu mezi 45 - 60% vlhkosti (před tím bylo 70%).

Chtěl bych Vás poprosit o radu. U zadní strany domu je (viz. přiložený půdorys - stěny červeně vyznačeny) základová deska o 45 cm výše nad tereném než je uvedeno na detailu projektu (viz . příloha). V těchto mistech neni základ zateplen XPS. Je zde jen obklad až do úrovně terenu.
Prosim Vás o názor jestli může tento nezateplený základ tropit nějake větší potíže (plíseň atd.), popř. zda-li je to možne reklamovat kvůli nedodržení nějaké normy a zda-li existuje nějake rozumné řešení jak tento zaklad dodatečně zateplit.

Dale bych se chtěl zeptat ne tepelný štítek - dostal jsem dokument tepelný štítek na podobný objekt, ne na konretní můj dům (jiná podlahová plocha, jinak material a lokalita stejná), kde je zároveň počítáno s nerealizovaným solárním přitápěním. Může být štítek počítán podle projektu nebo musí být vypočítán na konkretní dům a jeho skutečné provedení?
Děkuji
s pozdravem
Richard

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.