Tepelne straty a realne spotreba

Rubriky:

Reklama
RB Rasto Banik @rasto.banik před 8 roky03.01.2016 17:36:00
Tepelne straty a realne spotreba

Dobrý deň.

Pokúšam sa vypočítať tepelné straty domu a porovnať s reálnou spotrebou. Nejako mi to nesedí.

Jedná sa o dom s plochou 105 m2 a objemom 282.3 m3. Dom bol skolaudovany v 71 roku. Dom je cely podpivniceny.
Zlozenie steny je zvonku taketo : brizolit, 30 cm siva kvadra, 7,5 cm duta tehla a vnutorna omietka. Celkova hrubka steny je 43 cm.

Podlaha zlozenie od pivnice - panel nejakych 18 cm - taky duty a dlhy panel. Sirka tych panelov je 0,6m a 1,2m. Na tom je nejakych 10 cm skvary ako podsip a na tom 2 - 3 cm poteru a linoleum alebo parkety.

Strop je dreveny. Asi ziadna izolacia. Odhadujem od spodu podbytie doskamy, potom 22 cm tramy, potom zaklop doskami a potom poter.
Tymto stropom nie som si vobec isty. Nad stropom je uz len povala, ktora ma rovnaku teplotu ako vonkajsie prostredie. Strecha nie je izolovana.

Ked som skusal nahodit do forfoxu od Univenty, tak mi vysli tepelne straty 18,4 kW. Prestupom cez konstrukciu to bolo 16,6 kW a vetranim 1,8 kW. Pocital som pre vonkajsiu teplotu -15

Len co ma zaraza, ked som spocital vsetky radiatory, ktore su v dome, tak tie radiatory maju vykon 12,5 kW.

Dalej. Dnes v noci bola trochu zima. Meral som spotrebu. Od 22:00 do 7:00 bola spotreba plynu 10,81 m3. Teplota vecer aj rano bolo -12 C. Podla SPP to vychadza 112,13 kW prikonu. Takze hodinovo bol prikon 12,5 kW. Kury sa 7 rocnou 20 kW atmosferou s vecnym plamienkom. Takze netusim ako to ma ucinnost ale vyrobca sa chvalil 90 %.

Comu nerozumiem. Mam blbo nainstalovane radiatory, ked mam straty 18,4 kW a radiatory mam len 12,5 kW ?

Mam blby vypocet tepelnych strat ?

Alebo zatial som mal stastie, ze bolo relativne teplo, takze sa cez den mury ohriali a v noci sa to akumolovane teplo uvolnilo ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.