Jeden kotel s napojením na dva komíny

Rubriky:

Reklama
BR Bohumír Rojek @bohumir.rojek před 6 roky02.09.2017 11:00:00
Jeden kotel s napojením na dva komíny

Dobrý den,
mám doma starý dvojkomín. Nyní bych chtěl na něj připojit přestavěný kotel Viadrus U26 o max. výkonu 22,5 kW na automat. Komín nemám vyvložkovaný, což u automatu nelze. Tudíž bych musel nechat komín vyfrézovat a vyvložkovat. S frézováním jsou ale přeci jenom spojena určitá rizika. Proto jsem přemýšlel, o vyvložkování obou vedle sebe komínu na požadovaný tah - průměr při součtu obou. Na spočítaný průměr a ve sklepě si nechat pouze vyrobit spojení (přibližně ve tvaru Y) na požadovaný průměr od kotle a komínů a dát tam ještě regulátor tahu. Náklady by sice byly stejné. Ale nemusel bych se obávat, že mi někde při frézování vylítne cihla, či se uvolní omítka, či spára. Komín prochází 4 obytnýma místnostmi, z čehož mám největší obavy. Asi bych za ten nepořádek pořádně dostal. :-)
Předem moc děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.