Protherm zhasinanie plamena iba pri ohreve TUVDobry den,
odsledoval som zvlasne chovanie mojho plynoveho kotla pri ohreve TUV a nezda sa mi to ako normalne chovanie. Kotol je Protherm Lev 28 KKO v.18, ma cca 8 rokov.
Pri ohreve TUV sa najprv zapne cerpadlo cca 30 sekund a nasledne sa zapali plamen ( ikona plamena svieti) a po cca 10 sekundach kotol chce zvysit vykon ale v tom momente plamen zhasne a pocujem len take "vyfuknutie", chvilu na to sa zase zapne plamen, hori cca 10 sekund a kotol ide zvysit vykon a opat zhasnutie/vyfuknutie atd... Toto sa opakuje 3-4 krat a az nasledne plamen pri zvyseni vykonu kotla nezhasne a kotol predpokladam zohrieva maximalnym vykonom zasobnik vody (TUV) az kym nieje zohriata na pozadovanu teplotu 42C. Skusal som ako funguje ohrievanie VV (do radiatorov) a tam mi to ide hned na prvy krat, po zvyseni vykonu kotla si zacne modulovat vykon a ohrieva na 55C (ktoru mam nastavenu).
Nedavno som tu mal servisaka ktory tvrdil ze je to "normalne"blby Protherm algoritmus pre tento typ kotla a ze ked mi to vadi treba vymenit riadiacu dosku.
Uprimne neviem ako fungoval kotol od zaciatku (kupa domu+kotol tri roky dozadu) nikdy som to neriesil, zatial ziadny problem nebol, servisak chodi kazdy rok na servisnu prehliadku.
Nestretol sa niekto s obdobnym chovanim?