Umí někdo nezávisle poradit, jakým způsobem nejvhodněji vytápět RD?Dobrý den
Řeším na poslední chvíli vytápění naší novostavby RD a nevím, kde se obrátit pro radu:
- Projektant RD: Ten udělal tolik chyb a nesmyslů, že z jeho projektu nelze vycházet.
- Prodejci jednotlivých technologií: Oslovil jsem jich několik, ale logicky každý vychvaluje svůj systém a ten je vždy jediný vhodný.
- Diskuze na internetu: Například zde pročítám již nějakou dobu, ale neumím najít správnou odpověď, protože se velmi často stává, že se jednotlivé názory navzájem napadají a ve finále se argumentuje odbornými fakty, kterým já jako laik vůbec nerozumím.
Tento dotaz jsem chtěl napsat v podobě žádosti o návrh vytápění, ale asi by se to zase zvrhlo.
Jsem z Ostravy, tak mě napadlo, jestli zde není někdo, kdo se touto problematikou zabývá a který umí poradit (případně jestli lze komunikovat elektronicky, nic proti tomu nemám).
Nejsem si jist, kolik takové poradenství stojí, ale snad se nepohybuje v desetitisícových částkách a nerad bych se každou zimu bil do hlavy, že jsem udělal nesmyslnou chybu.
Je zde někdo takový, nebo nedáte mi tip, kam se obrátit?
Děkuji a hezký den