Vložkování starého komínu

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Straka @tomas.straka558 před 6 roky11.02.2018 00:07:00
Vložkování starého komínu

Dobrý den,
máme starý dům z roku 1932, tzn. komín je stejně starý. Již několik let topíme pouze dřevem, revize a čištění vždy před topnou sezonou. Dnes v komínu zahořeli saze, k komína plameny a musel jsem volat hasiče. Nakonec bez škody, pouze zakouřený dům. Kouř šel evidentně také někde spárami, což mě trochu děsí. Hasiči mi řekli, že pokud kominík komín prohlédne, shledá provozuschopným a vystaví revizní zprávu, můžeme znovu topit. Zatím si to nedokážu představit a rád bych komín vyvložkoval. Vývod z kotle je 150mm, komín má půdorys čtverce 150x150mm, takže se obávám, že bez frézování tam 150tku nedostanu. Lze použít na vyvložkování o něco málo menší průměr? U kotle samozřejmě redukci např. na 130 nebo 140mm? Děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.