Voda nepřitéká do bojleru

Rubriky:

Reklama
MH Marek Hw @marek.hw před 6 roky11.04.2018 00:48:00
Voda nepřitéká do bojleru

Dobrý den.

V mém bytě vodu ohřívá bojler Draždice OKCE 100. Dnes, po praní, jsem v bojleru zaslechl kapat vodu. Vyzkoušel jsem teplou vodu v umyvadle a vytekl jen slabý pramen a po chvíli tok ustal. Studená voda teče stejně jako předtím.

Z jiného fórá jsem se dočetl, že vstupní potrubí může být zaneseno špínou. Na vstupním potrubí je ventil na jehož kovové části je "DN20" a "1299". "Kohoutkem" lze otáčet pouze proti směru hodinových ručiček. Při otáčení se "kohoutek" trochu vysune a potom zapadne zpět, bez viditelných změn. Jednou se mi podařilo povolit závit, ale podruhé už bohužel ne. Nerozumím tomu mechanismu.

Rád bych Vás požádal o radu a vysvětlení. Kde by mohl být problém? Jak funguje ventil před vstupem do bojleru?

Byt je ve starém činžovním domě. Nemám téměř žádné zkušenosti s instalaterstvím, neznám terminologii, ale velmi rád bych se zdokonalil.

Přiložil jsem fotku vstupního (napravo) a výstupníhi (nalevo) potrubí. Ventil má červenou čepičku: https://i.imgur.com/NIfIRzq.jpg

Děkuji Vám.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.