Zatepleni soklu - enrovnosti

Rubriky:

Reklama
KM Kytka Miloš @kytka.milos před 6 roky10.05.2018 16:03:00
Zatepleni soklu - enrovnosti

Dobrý den,

mám zateplené stěny domu z roku 1964 šedivým polystyrenem 14 cm, vnější cihlové stěny jsou u obytných místností 45 cm široké a u neobytných 30 cm. Vnitřní podlahy jsou asi metr nad vnějším terénem. Vnější stěny byly jen nahozeny, takže pro zateplení krásná rovina. Jak je vidět z obrázku, není plně zateplena celá tloušťka podlahového betonu, protože již od začátku jsem počítal se zateplením soklu. Dole jsou však "historické rádoby okrasné" tvárnice, které mají výstupky okolo 2 cm a samozřejmě místy pořádně opadané. Takže rozdíl pro vyrovnání s původní stěnou je místy až 4-5 cm.

Chtěl bych na sokl použít alespoň 10 cm extrudovaného polystyrenu a to v místě sklepa až k základům, v místě zásypu jen do 80 cm. Na to už jen nopovku.

A zde dotaz - co jste prosím použili nebo co doporučujete pro vyrovnání povrchu těch tvárnic na úroveň stěny? Nechce se mi to nějak obouchávat a postupně dolepovat polystyrenem, aby pak byl ve dvou vrstvách.

Samozřejmě cílím na co nejmenší pracnost, nejmenší náklady, největší užitek a trvanlivost ...

Moc děkuji za rady a pomoc,
Miloš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.