Částečné zateplení

Rubriky:

Reklama
MK Milos Kulaty @milos.kulaty před 6 roky08.06.2018 00:19:00
Částečné zateplení

Dobrý den, zvažujeme zateplení fasády přízemního domu, nicméně máme potíž s jednou stranou. Jedná se o západní stranu (bez oken) která je na hranici s pozemkem souseda. Ten nám řekl že nám zateplení na svém pozemku nepovolí.

Moje otázka je zda dává smysl zateplení ostatních 3 stran domu bez té jedné k sousedovi. Že vznikne tepelný most je mi jasné, ale jak se to projeví? Dříve jsme tam měli problém s vlhkostí a odstranili jsme ho chemickou izolací v úrovni podlahy a dotažením topení po celé západní straně (jsou tam nezazděné trubky (měď) a v rozích jsou malé radiátory). Takže mám laický dojem že na tepelný most máme připravené to dodatečné topení.

Vedlejším efektem zateplení ostatních 3 stran očekáváme odstranění neduhů které dům má (špatně tepelně řešená okna - posuneme, zateplíme parapet a doplníme rolety), další tepelné mosty - ze statického zpevnění domu a jiné drobnosti, teplá voda nám ve stoupačce do podkroví občas promrzá...

Můžete mi prosím poradit jestli má smysl zateplit jen ty 3 strany a jak byste čekali že se projeví ten tepelný most u nezateplené stěny.

Předem děkuji za radu
Miloš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.