Vodovodní podlahové topení ve starém domě

Rubriky:

Reklama
MR Marek Rousek @marek.rousek před 6 roky10.06.2018 19:56:00
Vodovodní podlahové topení ve starém domě

Dobrý den, rád bych o radu.

Ve "starém" domě (35 let) plánuji dělat podlahové topení (Bavit se o tepelných ztrátách atd. nemá cenu se bavit...). Topení bude v přízemí v jedné místnosti o rozměrech 4,5x6m (obývák s kuchyní). Dům nemá základovou desku, je tam pouze po celé ploše 2 betony, mezi nimi asfaltová vrstva, celková tloušťka 8-10 cm. Pod tím hlína. To vše přijde pryč, na to plánuji dát zarovnávací vrstvu betonu či štěrku (5-7cm), igelit, izolaci (extrůďák, 5-10 cm) a na to podlahové topení.

A teď má otázka - je spoustu způsobů položení, pomocí systémových desek atd. To je otázka - použít ještě na izolaci systémové desky a do nich zasadit klasicky vodovodní rozvod nebo rovnou do izolace (extruďáku) zapíchat kotvící spony a pomocí nich rozvést topení? Jak je těžký ohýbat ty potrubí, zvládl bych to pouze pomocí spon? Připadá mi to jako levnější varianta. Na samotné topení přijde samozřejmě vrstva betonu (3-5cm) a podlaha. Vše si budu dělat sám.

Doplňují otázky - připadá Vám tato skladba materiálu OK včetně tloušťky vrstev?

Díky za odpovědi!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.