Izolace do stropu, bungalov

Rubriky:

Reklama
PH Přemysl Halabica @premysl.halabica před 6 roky13.06.2018 21:02:00
Izolace do stropu, bungalov

Dobrý večer,

chtěl bych Vás poprosit o váš názor na zateplení novostavby RD - právě realizujeme stropy a je na čase vyřešit zateplení stropů... abych Vás trošku uvedl do situace - jedná se o Bungalov cca 130m2 plochy s pochozí půdou - střecha valbová - mezi krokvema je zateplení 16cm izol. vaty DEK + parozábrana ( toto je navíc mimo projekt neboť jsem potřeboval na zimu stavbu zateplit a vytopit... ) jinak projekt počítá pouze se zateplením stropu a to v síle 25cm minerální vatou... ( já tam bohužel vlivem toho, že je tam mimo projekt udělanáá pochozí půda nedostanu víc než 20cm - resp. na 90% plochy bych dostal asi i 25cm, ale pod nosné trámy max 20cm - ovšem těch 25cm by bylo asi dost zmáčknuto.... ) - chci se tedy zeptat jestli je těch 20cm dostatečných vzhledem k tomu, že půda je mezi krokvema zateplena +16cm oproti projektu? Jinak zdivo Ytong 300 + 20cm eps, podlaha 6+6 EPS100 - celkem jsem si s tím dost vyhrál a snažil se zateplit podlahu co nejdokonaleji tak bych teď nerad něco vypustil....

PS: pokud se zeptáte proč se ptám když se s tím nic nedá dělat tak to taky není až tak pravda, protože na cca 80% plochy bych dokázal dostat navíc cca 15cm vaty - mezi "desky" na kterých jsou zvrchu přibité fošny ( musel bych to asi nakreslit pokud jsem to napsal nelogicky... )


Děkuji za reakce, P.H.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.