Podlahové topení přes žebříkový radiátor

Rubriky:

Reklama
JP Jakub Petráš @jakub.petras před 5 roky07.09.2018 13:45:00
Podlahové topení přes žebříkový radiátor

Dobrý den,

opravujeme starší, rodinný dům, jednopatrový cca z 60. let a právě řeším, jak vytápět koupelnu (š 3,4m x d 4m x v 2,35m) Stěny jsou 45 cm silné, strop budu zeteplovat 15 cm minerální vatou. V celém dome je původní ustřední topení na plyn, ocelové trubky, litinové radiátory a stacionární kotel destila ocelot eco 24 KW.

Asi nejjednoduchší řešení by bylo, nasadit tam původní radiátor, no chtěli bychom raději zebříkový radiátor (k dispozici máme 815 W žebřiny) a ne pod okno, ale do rohu místnosti. Dělám zároveň i novou podlahu a dostal jsem radu, že na polystyrén mám do podlahových, systémových desek nátahnout hada ze stupačky a zpátečky k žebřinám. Pak nejspíš anhydridový 4 cm potěr a dlažbu.
Jen nevím jak to bude všechno fungovat, toepní v podlaze budu moct regulovat jen přes ventil na žebřinách a bojim sa také vyšší teploty vody, nakolik u našeho kotle teplota regulovat nejde.

Předem děkuji za všechny rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.