Vaillant VU 256/5-5 ecoTEC plus + eRELAX – ekvitermní regulátorDobrý den.
Pročetl jsem toho hodně a sem tam jsem něco pochytil a něco jsem nepochopil. A třeba se najde dobrá duše, co mi to vysvětlí i poučí.
Hned na úvod TZ domu neznám a nevím, jestli by je někdo dokázal spočítat, jelikož nějaká stěna je cihlová, některá je škvárák něco je dohromady a někde je jako ytong,ale nevím co to přesně je, když v 81 určitě yttong nebyl.
Vím, že barák je 10m x 10m - nezateplen
2 patrový se stropy 2,5m a že šířka zdi je 50cm (s omítkou), že to má základové pásy 80cm hluboké (jestli se to tak jmenuje), podlaha je od země 0,5m a to něco zalitým betonem (ale nevím jak vysokým) a něco škvárou a potom položené prkna.
1 strop hurdisky
2. strop rákos+prkna.
radiatory-hliníkové+termohlavice,trubky někde železné a někde napojená CU,doufám, že to nedělá paseku, jak jsem se tu někde dočetl :(
od 2001/2002 do roku 2017/2018 jsem topil v Atmosu 32 combi bez akumulačních nádrží, jen 3cestný směšovač na teplotu 36-40°C při venkovní 5°C a více a když klesla venkovní teplota, tak jsem přidal podle potřeby, takže nejvíc když byla velká zima -20°C a více, jsem tam pouštěl 60°C až kolem 70°C.
Topil jsem 24h/den, spotřeba za ty léta byla cca 25q-30q hnědého uhlí ořech 1 a cca 15m dřeva (ale nebylo nikdy vyschlé 2 roky,na jaře uděláno a na podzim se s tím topilo).
Letos jsem přešel na plyn viz nadpis a pořádně nechápu vůbec regulaci. Sice mě servisák něco vysvětloval,ale stejně jsem to pořádně nepochopil, protože si myslím, že ani on to nevěděl pořádně. A samozřejmě i vlastně jak s kotlem.
Výkon kotle: 5,7 – 26,5 kW použití na ohřev vody a topení
Mám nastavenou teplotu na kotli 38 °C, proč? nevím,prostě ze zvyku,že v takovémto počasí to stačí. Třeba to dělám špatně.
Na termostatu mám od 0h-6h 22°C od 6h-8h 23°C od 8h-15h 22°C od15-22h 23°C od 22-24h 22°C.
Při dnešních (od září) teplotách mám spotřebu 9-10 m3/den
Při zapnutí kotle je spotřeba za 2min 0,019 m3
Je to velká spotřeba?
A otázka regulace.
vůbec nevím co s tou aplikací. Jelikož kotel je zapojenej na nějakou jednotku přes ebus, která potom pracuje s termostatem, který se nastavuje po 0,5°C a přes wifi na aplikaci do mobilu, kde vlastně ukazuje nastavení teploty na termostatu a zapnutí kotle po 15min, na jaké % pracuje aby nahřál na požadovanou teplotu dle termostatu.A tam se ukazuje teplota na 0,1°C.
A ted nastavení Hysteresis threshold na kolik ji nastavit. Od výrobce tam bylo 0,1°C
Další nastavení je Heating curve kde je od výrobce nastaveno 2,6. Touž opravdu nevím co to znamená.
Poradí nějaká dobrá duše? Dík.