Přepojení rozdělovače podlahovky pro tč

Rubriky:

Reklama
PB Pavel Brázda @pavel.brazda před 5 roky24.11.2018 11:52:00
Přepojení rozdělovače podlahovky pro tč

Dobrý den
Mám pár otázek.
V domě mám rozdělovač pro podlahové topení viz obrázek. Doteď jsem topil kotlem na tuhá paliva a fungovalo to dobře. Nyní jsem přešel na TČ . Stále to topí dobře ale abych docílil průtoku do podlahovky tak musí běžet to oběhové čerpadlo. Dle dodavatele tč je to zbytečné a v pohodě to utáhne čerpadlo u tč a navíc dělá doma zbytečný hluk.
Napadlo mě že bych oběhové čerpadlo u rozdělovače odstranil, díry zaslepil, a odstranil termoventil. Ale takhle to nebude fungovat protože podle toho co jsem četl tak je třeba to zapojit naopak aby teplá voda vstupovala dole kde jsou ty prutokáče a odcházela nahoře u ventilů. Myslím si to správně?

Pokud ano, přijde mi komplikované předělávat přívodní trubky tak mě napadlo, že bych jen přehodil horní a dolní člen rozdělovače, to by bylo jen šroubování a je to hned. Ale docílím tím že voda v podlaze mi poteče opačným směrem. Uvažuji správně a bude to tak fungovat? Má směr toku vodu v podlaze nějaký vliv?

Předem děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.