Povrchová úprava suterénu

Rubriky:

Reklama
MS Martin Skála @martin.skala před 5 roky06.06.2019 09:49:00
Povrchová úprava suterénu

Zdravím, máme už dům dostavěný, ale na závěr jsme nechali dořešení povrchu suterénu. Suterén není skoro vůbec vidět zvenku přes plot, je to víceméně hlavně garáž a podobné prostory, takže není třeba to vymazlit, na druhou stranu do domu už zahučelo tolik peněz, že už teď na nákladech nezáleží. Máme prvky na domu laděné do šeda (antracit apod.), chtěli jsme suterén obložit břidlicí (takové ty pláty z pravé břidlice, ne napodobeniny z Hornbachu), ale když pominu cenovku (přes 1000 za metr plus hodně práce), tak hlavně jediný spolehlivý obkladač široko daleko nemůže (nebo taky nechce), je to přes 50 m2 plochy, spousta rohů a šikmin a řezání atd. Takže hledáme alternativu.

Máme tam polystyren, lepidlo, perlinku. Jako hlavní alternativa nás napadl marmolit, ale kdekoliv googluju nebo se ptám, tak všichni mají marmolit jen na malé sokly, kolem celého podlaží to nikdo nemá. Je to nějak problémové, jsou tam třeba časem vidět fleky z vody nebo tak něco? Ideální by bylo něco hezkého, tmavého, hrubozrnného, kvalitního, odolávajícího vodě apod. (Máme tam blízko zavlažování a je tu dost větrno, takže trošku vody z dešťovky na to stříkat bude).

Jsou i další varianty? Kromě kamene, dřeva a omítky :) Něco, co se dá relativně jednoduše aplikovat jako marmolit, ale je to třeba lepší, stálejší, hezčí... nevím. Jsem laik, tak se omlouvám za možná blbý dotaz :)

(Foto čelního pohledu přiloženo, omlouvám se za zkreslení, je to jen cvaknuté mobilem na širokoúhlý objektiv).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.